Ránctalanító, anti-aging kezelések

A szőrtelenítés mikéntje mellett a másik fő dilemma egy nő életében a ráncok kezelése, eltüntetése, az öregedés lelassítása. A plasztikai sebészetben egyre több botox és ráncfelvarró kezelést és módszert találhatunk, ám ezek egytől egyig fájdalmas és költséges eljárások amellett, hogy az egészségre is kihatással vannak – mivel idegméreggel bénítják az arcban lévő idegeket, és ha ezek elő- és utókezelése nem megfelelő, komoly problémákat okozhat a bőrben és a természetes mimikában. Szerencsére azonban ma már nem szükséges egyből a plasztikai sebészetre rohannunk, otthoni ápolással és fájdalommentes kozmetikai kezelésekkel is lassítható a természetes ráncok megelőzése és elmélyülése.

Ráncok megelőzése rendszeres arcápolással

Mint minden arcbőr probléma esetében, úgy a ráncoknál is elsődleges a megelőzés – hiszen könnyebb gondoskodni arról, hogy csak később jelenjenek meg az öregedés jelei, mint utólag megpróbálni halványítani, eltüntetni őket, a folyamatot visszafordítani. Ahhoz, hogy a felületi és mélyebb ráncok megjelenését megelőzzük, illetve elnyújtsuk, kiemelten fontos a fiatalkori bőrápolás.

Személyre szabott kezelések és kozmetikumok, arcdiagnosztika

Amellett, hogy mindannyiunk bőre más és ezáltal személyre szabott kezelést igényel, minden – férfi és női, fiatal és idős – bőrnek fontos a rendszeres arcápolás mind otthon, mind a kozmetikában. Hogy megtudjuk, a te bőrödnek milyen hatóanyagú kozmetikumra és arckezelésre van szüksége, a kozmetikában történő arckezelés előtt egy arcdiagnosztika keretében felmérem az arcbőrödet és az állapotát befolyásoló tényezőket, majd ez alapján állítom fel a kezeléssort és javasolok számodra kozmetikumot, mellyel otthon megfelelően, hatékonyan tudod ápolni a bőrödet.
Részletek

 

Ha kiválasztottuk azokat a kozmetikumokat, melyek hatóanyagát igényli az arcbőröd, a velük történő arcápolás már csak rajtad múlik. Hogy a lehető leghosszabb ideig hidratáltan és fiatalon tartsd a bőrödet a rendszeres kozmetikai kezelések mellett fontos, hogy otthon is megfelelően ápold a bőrödet. Reggel és este arctisztító tej vagy gél használata után elengedhetetlen a tonizálás, majd a folyamatot minden esetben egy, a bőrtípusodnak megfelelő nappali vagy éjszakai krémmel zárd. Ha ezeket a szabályokat betartod, a kozmetikai kezelések is hatásosabbak lesznek, és a ragyogó, friss bőr a mindennapjaid részévé válik.

Anti-aging kezelések, fájdalommentes ránctalanítás

A ráncok kezelésének módja minden esetben a ráncok fajtáitól függ, amiket a kialakulások okai szerint csoportosítunk. Ilyen okok lehetnek az általános mimika, vízhiány, stressz és életkori, környezeti hatások.

Mimikai ráncok bármely korban
A mimikai ráncok bármely korban megjelenhetnek, és ahogy nevük is sugallja, a mimikai mozgások – homlokráncolás, nevetés, szemöldök összehúzása – miatt alakulnak ki, és gyakorlatilag elkerülhetetlenek. Kezdetben nem mélyrétegi, csupán a bőr felsőbb rétegeiben megjelenő ráncok, amik később viszont elmélyülhetnek. Megszüntetni és halványítani nem lehet őket – mivel a kommunikáció során, mimikából adódóan rendszeresen használatban vannak -, de amennyiben megfelelően hidratáljuk az arcunkat, az elmélyülésük késleltethető, így az öregedés láthatói jelei is később jelennek meg. Kozmetikai arckezelések közül a hidratáló kezeléseket ajánlom, már fiatal kortól is.
Felületi ráncok akár 20 éves kortól
A felületi vízhiányból ráncok már egészen fiatalon megjelenhetnek az arcon, kialakulásuk oka pedig főként a nem megfelelő mennyiségű vízfogyasztás. Mindennél fontosabb, hogy elsődlegesen belsőleg kezdjük az ápolást: napi 2-3 liter tiszta, szénsavmentes ásványvíz elfogyasztása garantálja a jól hidratált állapotot. Ezután következik a megfelelő, rendszeres otthoni arcápolás és a személyre szabott, hidratáló kozmetikai kezelések, mint a Vagheggi Rehydra és Delay Infinity. Ezek hiányában a mélyrétegi vízhiány alakulhat ki, a ráncok elmélyülnek és az öregedés folyamata nehezen visszafordítható lesz.
A ráncok elmélyülése, mélyrétegi ráncok
A mély ráncok kialakulásának alapesetben két oka lehet: a mimikai ráncok elmélyülése és a mélyrétegi vízhiány. Mindkettő a nem megfelelő bőrápolásból és a kevés vízfogyasztásból ered. Mélyrétegi ráncok esetén az öregedés alap arcápolással és egyszerű hidratáló kezelésekkel már nem lassítható vagy állítható meg, csak úgynevezett anti-aging eljárásokkal kezelhető. Ilyenkor a ráncokat halványítani tudjuk, hatóanyagos krémekkel (Vagheggi Delay Infinity, Intense, BIO+ vagy 75-15 luxus arckezelés), ultrahanggal vagy tű nélküli mezoterápiával, attól függően, hogy a bőrnek mire van szüksége.

 

Arcdiagnosztika a hatékony kezelésért

Ha még nem tudod, milyen ránctalanító arckezelésre van szükséged, szeretettel várlak egy díjmentes* arcdiagnosztikára, amely során felmérem a bőrödön található objektív, látható tüneteket, valamint az olyan szubjektív tényezőket, mint az életmód és környezeti hatások. Ha már tudjuk, milyen konkrét problémák állnak fenn az arcbőröd esetében, fel tudjuk állítani a kezeléssort, mely a megfelelő, otthon használatos kozmetikumokkal kiegészülve újra fiatallá, rugalmassá, ragyogóvá varázsolhatja a bőrödet.
Bejelentkezés
*Az arcdiagnosztika értéke 3 000 forint. A díjmentesség feltétele legalább egy arckezelés igénybevétele a kozmetikában az arcdiagnosztikát követően. Amennyiben csak az arcdiagnosztikát szeretnéd igénybe venni, a szolgáltatás értéke a későbbiekben (legfeljebb 90 napon belül) a kozmetikában levásárolható, kupon formájában beváltható.