Személyre szabott arckezelések, díjmentes arcdiagnosztika

Az arcunkat éri az összes környezeti hatás, ezen a területen nem tudjuk 100%-osan védeni a bőrünket. Minden olyan külső tényezőnek ki van téve, mint az időjárás, szmog, napsütés, UV sugárzás, hőhatások, szél és por, szennyeződések. A külső hatásoknak, az életkornak és az életmódnak, életvitelnek köszönhetően a bőr folyamatosan változik, ezáltal könnyebben léphetnek fel olyan problémák, mint a bőr megereszkedése, ráncosodás, a pórusok eltömődése, aknék megjelenése. Ezeket a problémákat egyszerűbb megelőzni, mint kezelni, ezért kiemelten fontos az arcbőr védelme, a rendszeres otthoni ápolás és a személyre szabott kozmetikai kezelések.

Személyre szabott arckezelések

Mivel mindannyian mások vagyunk – a genetikánk, életmódunk, életvitelünk -, ezért az arcbőrünk sem ugyanolyan. Bár ismerjük az alap bőrtípusokat – szárazan vagy olajosan fénylő zsíros bőr, dehidratált (száraz) bőr, rosáceás (kipirosodott, érzékeny) bőr, normál bőr, stb. -, ezek soha nem jelennek meg egy-egy arcon önmagukban, hanem összetetten több típus is megtalálható az arc egyes területein. Ebből a különbözőségből fakadóan a drogériákban kapható kozmetikumok – az ígéretekkel ellentétben – nem képesek teljes körűen kezelni az egyes bőrproblémákat. Ahhoz, hogy megtudjuk, mire van szüksége a bőrünknek, fel kell tárni a problémákat és azok gyökereit.

A díjmentes arcdiagnosztika során nem csak az objektív, látható tüneteket figyeljük meg, hanem az olyan szubjektív tényezőket is, mint az életmód és életvitel. Ezek mentén áll fel a diagnózis, és szabható személyre a kozmetikai arckezelés vagy kúra is.

Jelentkezem díjmentes* arcdiagnosztikára

Évek óta keresed a megoldást a bőrproblémáidra, és még nem találtad meg a számodra megfelelő kozmetikumot és arckezelést, amitől valóban tiszta és ragyogó lesz a bőröd? Ismerd meg az arcbőröd valódi problémáit és azt, hogy milyen kozmetikai kezelések és kozmetikumok ajánlottak számodra! *Az arcdiagnosztika értéke 3 000 forint. A díjmentesség feltétele legalább egy arckezelés igénybevétele a kozmetikában az arcdiagnosztikát követően. Amennyiben csak az arcdiagnosztikát szeretnéd igénybe venni, a szolgáltatás értéke a későbbiekben (legfeljebb 90 napon belül) a kozmetikában levásárolható, kupon formájában beváltható.
Időpontkérés

 

Általános arcbőr problémák és kezelésük

Bár minden bőr más, mégis minden kornak, a férfi és női bőrnek is megvannak a maguk általános problémái.

Tinédzserkori pattanások
Tinédzserkorban a fokozott hormontermelődés miatti eltömődött pórusok, a pattanások, aknék megjelenése okozza a legtöbb problémát. Ahhoz, hogy felnőtt korban ne okozzanak problémák a pattanások, valamint az utánuk maradt hegek, kiemelten fontos a tini arcbőr rendszeres otthoni ápolása és a kozmetikában történő kezelés. Az otthoni ápolás megegyezik a felnőtteknek ajánlott rutinnal – tehát az arctisztító tej, majd tonik és fedőkrém alkalmazásával reggel és este -, csak az ajánlott kozmetikumok térnek el egymástól. Erre a VM Orchidea Kreatív Kozmetikában az első kezelés alkalmával megtanítalak, így otthon már rutinosan tudod ápolni az arcodat. Tinédzserkorban ajánlott havonta egyszer egy kozmetikában történő tisztító kezelés, mely során letisztítjuk a bőrt és kitisztítjuk az eltömődött pórusokat, így azoknak nem lesz lehetőségük begyulladni és később, akár felnőtt korban további problémákat okozni.
Fiatal és felnőtt (20-40) bőr ápolása
A 20-40 közötti korosztály (megfelelő tinédzserkori ápolás és kozmetikai kezelések esetén) már nem küzd pattanásokkal, de náluk még nem jelentek meg az öregedés jelei sem – úgy, mint a megereszkedett, fakó bőr és a mély ráncok. Ebben a korban a hidratálásra és az öregedési folyamat megelőzésére és késleltetésére ajánlott figyelmet fordítani. Ha rendszeresen, reggel és este ápoljuk otthon a bőrünket (arctisztító tejjel, tonikkal és nappali, valamint éjszakai krémmel), valamint havonta egyszer megfelelő kozmetikai kezelést veszünk igénybe, megelőzhető a korai öregedés. A 20-40 közötti korosztályban az elektroszmog okozta problémákra is figyelnünk kell, ami havi egy kozmetikai kezeléssel és a megfelelő kozmetikumokkal szintén orvosolható, így a bőr feszes, hidratált, fiatal állapota még évekig megőrizhető.
Bőrfiatalító, ránctalanító, anti-aging kezelések (40+ korosztály)
Az öregedés egyik jele a mélyebb ráncok megjelenése, melyet a megereszkedett, vízhiányos bőr okoz. A ráncok attól függően, hogy a bőr mely rétegében jelennek meg, sokfélék lehetnek, így a kezelésük is eltér egymástól. A kisebb, felületi ráncok a felületi vízhiányból fakadnak, így ezek még könnyen kezelhetőek hidratálással. A mélyrétegi ráncok nehezebben kezelhetőek, nem csak külsőleg szükséges ápolni a bőrt, hanem belsőleg is hidratálnunk kell – mivel a bőrből vonja el a szervezetünk a vizet, így ilyenkor már fokozottan kell figyelnünk a megfelelő mennyiségű (napi 2-3 liter) folyadék bevitelére. Ebben az esetben már mélyhidratáló, hyaluronsavas kozmetikai kezelés ajánlott, amivel a ráncok mélysége csökkenthető, a bőr állapota javítható és szinten tartható.
Férfi arcápolás
Általánosságban elmondható, hogy a férfiak korosztályonként hasonló problémákkal küzdenek, mint a nők – így az ő esetükben is ugyanannyira fontos a rendszeres, napi bőrápolás és havi kozmetikai arckezelés. Tinédzser korban a megnövekedett hormontermelésből kifolyólag a fiúknak jobban meggyűlik a baja a pattanásokkal, mint a lányoknak – gyulladtabbak lehetnek és nagyobb mennyiségben jelenhetnek meg. A későbbi, felnőttkori bőrproblémák megelőzése érdekében ezért a fiúknál is nagyon fontos, hogy már tinédzser korban rendszeres kozmetikai kezeléssel gondoskodjanak a bőrápolásról. Férfiaknak az elektroszmog kezelés mellett a borotválkozás okozta problémák (kipattogott, kipirosodott, száraz bőr) kezelése is ajánlott. Erre a speciális problémára a Vagheggi BIO+, Emozioni Plus és Intense termékeit és a velük végzett kezeléseket ajánlom.

 

Az aktuális árakról itt tudsz tájékozódni.