Kreatív Kozmetika

Ahogy nincs két egyforma ember és ujjlenyomat, úgy nem létezik két ugyanolyan arcbőr sem. Mindannyian mások vagyunk, más a bőrünk, így eltérnek a szükségleteink is, kozmetikumok és kozmetikai kezelések tekintetében is.

Egyedi bőrtípusok

A jól ismert alap bőrtípusok – szárazan, illetve fényesen zsíros; vízhiányos, száraz; rosaceás, kipirosodott, érzékeny bőr – közül akár 2-3 is megjelenhet ugyanazon az arcon, az arc különböző területein (úgy, mint a homlok-orr-áll T vonala vagy az orr-orca-áll A vonala). Ezek a jellemzők viszont nem állandóak, mivel maga az arcbőr is folyamatosan változik – nem csak a kor előrehaladtával, hanem az évszakok váltakozásával is. A bőr állapotának és szükségleteinek befolyásoló tényezője pedig még lehet az életmód, életvitel és élettér is.

Kreatív Kozmetika: személyre szabott (arc)kezelések

Folyamatosan, az évszakok váltakozásával és a korunk előrehaladtával változó bőrünknek mindig más hatóanyagokra van szüksége, amiket a drogériákban kapható standard kozmetikumok nem feltétlenül tudnak biztosítani. Ugyanígy előfordulhat az is, hogy két hasonló korú és nemű, de különböző életmódot folytató ember esetében nem hatékony ugyanaz a kozmetikai kezelés sem. Mindezek miatt szükségesek a személyre szabott arckezelések.

A VM Orchidea Kreatív Kozmetikában a legfontosabb, hogy mindenki személyre szabott, a saját, egyedi bőrtípusának megfelelő kezelést kapja!

Pakolások, krémek, maszkok és hatóanyagok

A személyre szabott kezelések hatékonyságának titka az egyedileg kikevert kozmetikumokban rejlik, a pakolások, krémek és maszkok lelke pedig a hatóanyag.

Minden egyedileg kikevert kozmetikum alapja krém, olaj vagy gél állagú lehet, attól függően, hogyan szeretnénk felhasználni – pakolás, maszk, masszázsolaj, peeling (bőrradír) vagy krémként. Ehhez adjuk hozzá azokat a hatóanyagokat – szérum formájában -, amelyekre az adott bőrnek szüksége van.

Az egyedileg alkotott kozmetikumokkal és kezeléssorokkal szinte bármilyen kozmetikai bőrprobléma kezelhető.

Arcdiagnosztika

Ahhoz, hogy megtudjuk, mik a bőrünk problémái és milyen hatóanyagokra van szüksége, egy konzultáció segítségével felmérjük az arcbőr állapotát. A diagnosztika során nem csak a szemmel látható, objektív tényezőket veszem figyelembe (például száraz vagy pattanásos-e bizonyos területeken a bőr), hanem olyan szubjektív jellemzőket is vizsgálok, mint az életmód (táplálkozás, dohányzás, kávé, alkohol, allergia, stb.) és az életvitel (stressz, rohanó életmód, környezeti hatások, stb.). Mindezeket és az aktuális évszakot, időjárást figyelembe véve áll fel a diagnózis, és ez alapján dolgozható ki a személyre szabott kezeléssor és az ehhez szükséges kozmetikumok receptjei.

Ismerd meg Te is az arcbőrödet!

Ha szeretnéd megtudni, mik a valós problémái a bőrödnek, és milyen kezelés és kozmetikumok, hatóanyagok ajánlottak számodra, jelentkezz itt díjmentes* arcdiagnosztikára!
Bejelentkezés

 

*Az arcdiagnosztika értéke 3 000 forint. A díjmentesség feltétele legalább egy arckezelés igénybevétele a kozmetikában az arcdiagnosztikát követően. Amennyiben csak az arcdiagnosztikát szeretnéd igénybe venni, a szolgáltatás értéke a későbbiekben (legfeljebb 90 napon belül) a kozmetikában levásárolható, kupon formájában beváltható.