Kozmetika etikett

VM Orchidea Kreatív Kozmetika

Kedves Vendégem!

Köszönöm, hogy megtiszteltél bizalmaddal és engem választottál kozmetikusodként! Ígérem, megteszek mindent azért, hogy a lehető legjobb kezelésekben részesülj, és a kozmetikában testileg és lelkileg is felfrissülj, kicserélődj. Én mindent megteszek azért, hogy a kettőnk együttműködése a bőröd szépségéért kifogástalan legyen, ám kérlek, te is tegyél ezért a jó kapcsolatért. Nem kérek tőled mást, csupán annyit, hogy a VM Orchidea Kreatív Kozmetika etikettjét fusd át, és igyekezz te is azon, hogy a benne foglaltak teljesüljenek. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a kozmetikába történő bejelentkezéssel és belépéssel, a szolgáltatások igénybevételével egyben elfogadod és beleegyezel az etikett szabályaiba.

Időpont egyeztetése

Kozmetikámban csak előre bejelentkezés alapján tudlak fogadni. Bejelentkezésedet személyesen, telefonon vagy online felületen is megteheted itt, legalább 24 órával a kívánt időpont előtt. Csak akkor tartózkodom a kozmetikában, amikor vendégem van és dolgozom, ezért kérlek, légy megértő, ha nem tudlak még vagy már aznap fogadni.

Előfordulhat, hogy nem tudom felvenni a telefont vagy nem tudok azonnal válaszolni az üzenetekre, például munka közben, de amint tudlak, keresni foglak!

Időpontot egyeztetni telefonon hétfőtől péntekig reggel 8 és este 8 között, szombaton reggel 8 és dél között tudunk, kérlek, ezekben az időszakokban keress. Amennyiben SOS szeretnél egyeztetni vasárnap, vagy reggel 8 előtt, este 8 után, inkább írj üzenetet, amint alkalmam adódik rá, válaszolni fogok.

Érkezés időben – késések kezelése

Kérlek, mindig érkezz pontosan! Amennyiben késésben vagy, szeretnék tudni róla, ezért telefonálj, tájékoztass róla engem is!

Ha nem csak egy-két percet késel, arra kérlek, értsd meg, hogy ezt az időt a te kezelésedből kell lecsípnünk, mert nem rendelkezhetünk a következő vendég idejével. Továbbá nagyobb késés esetén az is előfordulhat, hogy már nem tudlak elvállalni, mert szoros az időbeosztásom, ebben az esetben is kérem a megértésedet.

Időpont lemondása

Sajnos velem is előfordult már, hogy egy vendég az előre megbeszélt időpont ellenére nem jött el, ráadásul elfelejtett engem értesíteni arról, hogy ne számítsak rá, esetleg (jobb esetben) aznap értesített. Ez roppant kellemetlen és bosszantó tud lenni, hiszen az ő időpontját már nem tudom odaadni senkinek, aki esetlegesen ezt megelőzően pont akkor szeretett volna kezelésre jönni. Másrészről ez értelemszerűen bevételkiesést jelent a számomra, hiszen a nem lemondott időpont miatt másik vendégről kell lemondanom.

Természetesen én is megértem, és bármikor bárkivel előfordulhat, hogy közbejön valami és nem tud eljönni az adott időpontban. Ha előre tudod, hogy mégsem alkalmas számodra a megbeszélt időpont, arra kérlek, hogy jelezd ezt a tényt felém legalább egy nappal előre! Ha nem jelzel, és nem jössz el, bármilyen kellemetlen is, de fájdalomdíjat kell kérnem tőled a következő kezelés alkalmával.

Amennyiben a kezelés napján mondod le az időpontodat, a következő kezelésnél 50%-ot számolok fel, amennyiben egyáltalán nem mondod le, de nem jelensz meg az időpontban, akkor 80%-ot. Arra kérlek, tiszteljük meg egymást és legyünk tekintettel a másik idejére. Természetesen megértem azt, ha valóban hirtelen jön közbe valami, esetleg aznapra betegedsz le, ezért ilyen esetben nem számolom fel a fájdalomdíjat.

Ha háromszor is előfordulna az, hogy elfelejted lemondani az időpontot és nem jössz el – ami remélem és biztos vagyok benne, hogy nem fog megtörténni -, abban az esetben sajnos többet nem áll módomban időpontot adni és kezelésre fogadni.

Korhatárok

Arckezeléseket már tíz éves kortól végzek, azonban 16 éves korig csak és kizárólag szülői beleegyezéssel.

Szőrtelenítésre leghamarabb 14 évesen tudsz jönni hozzám, ám 16 éves korig szintén szükség van a szülői beleegyezésre. Intim szőrtelenítést 18 éves kor alatt szülői beleegyezés hiányában nem tudok végezni.

A szülői beleegyezés minden kezelés esetében egy formanyomtatványos történik a kozmetikában. Tehát bármely kezelés esetén elég, ha az első alkalommal van jelen a szülő, a kitöltött és aláírt nyilatkozat visszavonásig (illetve a 18. életév betöltéséig) érvényes.

Egészségügyi állapot

Minden új vendég esetén vendég kartont szoktam kitölteni a vendéggel közösen, amiben felmérjük a bőre állapotát, a látható jeleket és azokat a jellemzőket, amiket én szabad szemmel, kívülállóként nem láthatok. Arra kérlek, bízz bennem és legyél velem maradéktalanul őszinte. Titoktartás kötelez, mint egy orvost, az adataid kezeléséhez az írásos beleegyezésedet kérem és biztosítom, hogy rajtam kívül más nem fog hozzáférni a kartonodhoz. A karton kitöltése nem csak azért fontos, hogy a külső és belső egészségi állapotod és életmódod alapján megtaláljuk azokat a kezeléseket, amelyekre szükséged van, hanem fontos azt is tudnom, ha például pánikbeteg vagy – előfordulhat, hogy a kezelés részeként le kell takarnom az arcodat vagy tűvel nyitom meg a zárt fejű mitesszereket az arcodon, amitől bepánikolhatsz. Fontos, hogy ilyen esetben előre tudjak erről az eshetőségről és fel tudjak készülni a reakciódra és a megnyugtatásodra. De fontos, hogy tudjak a fizikai betegségekről is, mint a vérnyomásprobléma – ha ezzel küzdesz, nem szeretnélek húsz-harminc percre gőz alá fektetni, ahol rosszul lehetsz. A gyógyszerek szedése, terhesség, alkohol- és kávéfogyasztás, dohányzás, stb. szintén fontos tényezők a bőrápolás tekintetében.

Ha valóban azt szeretnéd, hogy hatásos kezeléseket kapj és a megfelelő tanácsokkal tudjalak ellátni az otthoni bőrápolás tekintetében, legyél maradéktalanul őszinte! Köztünk marad!

Betegség

Kérlek, amennyiben nem érzed jól magad, inkább mondd le az időpontodat! A fertőzésveszély és a szalon többi vendége és az ott dolgozók érdekében kérlek, ha náthás vagy, köhögsz, tüsszögsz, folyik az orrod, esetleg még be is lázasodtál, hiába „csak egy kis megfázás”, egyeztessünk másik időpontot. Ugyanez vonatkozik arra, ha egyszerűen csak rossz a közérzeted, vagy netalán valamilyen vírusos eredetű elváltozás van a bőrödön, például herpesz. Különösen ügyelek arra, hogy az összes eszközöm steril legyen, és semmiképpen se kaphass el semmilyen fertőzést, ezért kérlek, ha beteg vagy, esetleg csak annak érzed magad, inkább maradj otthon és ne tedd ki veszélynek se saját magad, se pedig engem, illetve a többi vendégemet és a munkatársaimat.

Higiénia

Kérlek, egy-egy kezelés előtt figyelj, hogy higiénikusan, tisztán érkezz – ez különösen igaz a szőrtelenítésre.

Amennyiben intim szőrtelenítésre vagy hónalj gyantázásra kértél időpontot, kérlek, különösen ügyelj arra, hogy tiszta bőrfelülettel érkezz. Ha van nálad törlőkendő (vagy ha nincs, de szeretnél, tőlem is kérhetsz), amivel át szeretnéd törölni magad, természetesen biztosítok rá helyet és lehetőséget. Intim gyanta esetén, ha menstruálsz, kérlek, inkább mondd le az időpontodat és egyeztessünk újat.

Gyerekek

Amennyiben nem tudod megoldani a gyermeked felügyeletét a kezelés alatt, természetesen akkor is szívesen látlak téged a picúrral együtt! Ehhez viszont elsősorban azt kérem, hogy a kezelés előtt telefonon vagy üzenetben tájékoztass arról, hogy nem egyedül érkezel.

Ha gyermekeddel érkezel, kérlek, gondoskodj előre a szórakoztatásáról! Legyen nálatok játék, színező könyv, papír, ceruza, bármi, amivel a kicsi le tudja foglalni magát. Ez azért is fontos, hogy a te kezelésed zavartalan legyen, hiszen te is kikapcsolódni, feltöltődni érkeztél hozzám. Ugyanakkor tekintettel kell lennünk a szalon többi vendégére is, akik ugyancsak szépülni érkeztek egy nyugodt környezetbe. Másrészről pedig a szalonban drága munkaeszközök vannak, amik amellett, hogy törékenyek, egy kisgyerek kezében balesetet is okozhatnak. Kérlek, ügyelj arra, hogy a picúr a saját játékaival játsszon, ne pedig azzal, amit a kozmetikában vagy a szalonban talál.

Állatok

A Flora De Mona szépségszalon – ahol a VM Orchidea Kreatív Kozmetika is található – házirendje nem engedi meg sem a nagytestű, sem a kisállatok beengedését. Ezzel kapcsolatban kérem és köszönöm megértésedet.

Telefonálás

Tudom és megértem, hogy rohanó világban élünk, a telefon nem csak a munkaeszközünk, hanem szinte már el sem tudjuk képzelni nélküle az életünket. Viszont arra kérlek, hogy a kezelések során igyekezd mellőzni a használatát, hiszen például egy arcmasszázsnál kifejezetten zavaró az, ha nem tudok hozzád férni a készülék miatt, ráadásul te is kikapcsolódni, pihenni, feltöltődni érkeztél hozzám. Azt tanácsolom, csak a sürgős hívásokat fogadd, mindkettőnkre való tekintettel, de főleg a saját érdekedben. Neked is jobb, ha egy-egy kezelés alkalmával csak magadra kell koncentrálnod és arra, hogy milyen jó abban a pillanatban csak magaddal törődni és kikapcsolódni egy kicsit.

Nem kérem, hogy kapcsold ki a készüléket, viszont megköszönöm, ha rezgő üzemmódra állítod, így nem zavarjuk a többi vendéget és a munkatársakat.

Dohányzás, alkohol

A szalon területén dohányozni és alkoholt fogyasztani szigorúan tilos! Kezelés előtt pár órával kérlek, kerüld az alkoholos italok fogyasztását – semmiképpen sem szeretném, ha rosszul lennél.

Alkoholos befolyásoltság alatt, bódult, részeg állapotban egyáltalán nem végzek kezelést. Amennyiben így érkezel, a szolgáltatás teljesítését megtagadom.

Fizetés

A kozmetikában csak készpénzes fizetésre van lehetőség, ezt kérlek, tartsd szem előtt. Köszönöm megértésedet.

Tudom, hogy ezek teljesen evidens, maguktól értetődő kérések és szabályok, melyeket (jó esetben) senkinek nem kell elmagyarázni. Ha ezeket betartod, SZUPER vendég vagy, és még egyszer: én is igyekezni fogok, hogy a lehető legjobbat hozzam ki belőled és a bőrödből!