Adatvédelmi tájékoztató

Tájékoztatásunk a http://vm-orchidea.hu/ honlappal és a honlapon hirdetett szolgáltatásaink nyújtásával kapcsolatos tevékenységeinkre terjed ki. Más szolgáltatásokra vonatkozóan önálló tájékoztatást nyújtunk, személyesen, papír alapon.

Az adatkezelő

Neve: Vinczéné Moldován Mária

Címe: Flora De Mona Szépségszalon
H-1144 Budapest, Ond Vezér útja 36/C

Elérhetősége: +36 70 625 2398

Adatkezelő honlapjának címe: http://vm-orchidea.hu/

Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Kozmetikánkban nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja, jogalapja, időtartama

Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címünkre küldött üzenet

A kapcsolatfelvételhez, és ahhoz, hogy reagálni tudjak a megkeresésedre, szükségem van a nevedre, telefonszámodra és e-mail címedre, ezek kezelésének jogalapja a Te hozzájárulásod. A megadott személyes adatokat a hozzájárulás visszavonásáig kezeljük, a postafiókunkat hat havonta felülvizsgáljuk és töröljük a felesleges leveleket külön kérés nélkül.

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak megadása történt. Hozzájárulásodat visszavonhatod a marcsi@vm-orchidea.hu e-mail címre küldött e-maillel. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Kapcsolatfelvétel a nyilvános telefonszámunk tárcsázásával

A kapcsolatfelvételhez, és ahhoz, hogy reagálni tudjak a megkeresésedre, szükségem van a nevedre és a telefonszámodra, ezek kezelésének jogalapja a Te hozzájárulásod. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentünk el. A híváslistánk magától törlődik a készüléken, 14 napig tárolódnak a beérkező, kimenő és nem fogadott hívások.

Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet a  marcsi@vm-orchidea.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk a készülék híváslistájából a számodat, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a telefonszámod egy másik listára, amely a törölt telefonszámokat tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Ha nem csak egyszeri telefonbeszélgetésről beszélünk, hanem tartós üzleti kapcsolat alakul ki közöttünk, telefonszámodat felírjuk a saját vendégkartonodra, elmentjük a telefonunkra, munkakapcsolatunk gördülékenységének biztosítása érdekében. A továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat, erről lejjebb írunk.

Kapcsolatfelvétel a honlapunkra kihelyezett űrlapon keresztül

A http://vm-orchidea.hu/ honlapon elhelyezett Kapcsolat menüpontra kattintva lehetőség van űrlapon keresztül történő üzenetküldésre. Ezt a lehetőséget azért biztosítjuk Önnek, hogy kényelmesen, közvetlenül a honlapról fel tudja venni velünk a kapcsolatot. A neve és az e-mail címe megadását kötelezően kérjük, hogy a megkeresésre reagálni tudjunk. A telefonszám megadása nem kötelező. Hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, üzenete semmiképp sem jelent feliratkozást hírlevelünkre.

A megadott személyes adatokat a hozzájárulás visszavonásáig kezeljük, a postafiókunkat hat havonta felülvizsgáljuk és töröljük a felesleges leveleket külön kérés nélkül.

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak megadása történt. Hozzájárulását visszavonhatja a marcsi@vm-orchidea.hu e-mail címre küldött e-maillel. A hozzájárulása visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

A blogbejegyzésekhez hozzá tudsz szólni

Megoszthatod velünk véleményedet, gondolataidat az egyes blogbejegyzések alatt elhelyezett űrlap segítségével. Meg kell adnod a nevedet és az e-mail címedet, ezeket az adatokat a hozzájárulásod alapján kezelem és azért kérem el, mert szeretnénk kiszűrni a spam-eket, a robotok általi hozzászólást, valamint a kommentelőket is így tudjuk egymástól megkülönböztetni. A megadott személyes adatokat a hozzájárulásod visszavonásáig kezeljük.

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak megadása történt. Hozzájárulásodat visszavonhatod a marcsi@vm-orchidea.hu e-mail címre küldött e-maillel és törölni fogjuk a hozzászólásodat, valamint a nevedet és e-mail címedet. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Számlázás

Számláimat papír alapon állítom ki ki. A kiállításhoz a következő adatokat kérem el: számlázási név, számlázási cím.

A számlázás jogi kötelezettségem, ezért van szükségem az adataidra. A tárolás időtartama nem a mi döntésünk, jogszabály írja elő, hogy a kiállítás évében, plusz még nyolc évig meg kell őriznünk.  Ha nem adod meg a kért adatokat, nem tudjuk teljesíteni számlázási kötelezettségünket, ezért lehetetlen a kért szolgáltatást nyújtanunk.

Tudsz követni a közösségi oldalaimon

Látni fogom a nevedet és a nyilvános profilodat, ha kedveled az oldalaimat, a nyilvános Facebook profilodban megadott adatok, nyilvános megosztásaid és a hozzászólásaid is láthatóak lesznek, hozzájárulásod alapján. A felület üzemeltetésének célja cikkeim és szolgáltatásaim népszerűsítése, információk megosztása széles körben, gyors híreink közzététele, valamint a kapcsolatfelvétel.

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak megadása történt. A saját hozzászólásaidat, nyilvános megosztásaidat bármikor törölheted, privát üzeneteidet a facebook-messengeren küldött kérésedre törlöm.

Hozzájárulásodat visszavonhatod a ’Mégsem tetszik ez az oldal’ gombra kattintva. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Az itt megadott adataidat valójában nem őrzöm, te rendelkezel alapvetően mindenről azon a felületen, ahol én vagyok az adminisztrátor. Amíg vissza nem vonod az oldal kedvelését, vagy amíg meg nem szüntetem az oldalt, addig látható a neved az oldalt kedvelők között. Az oldal szellemiségével össze nem egyeztethető, rosszindulatú, mások számára bántó megjegyzések esetén fenntartom a moderálási jogot, ezért előfordulhat, hogy törlöm az ilyen típusú hozzászólásokat.

Cookie-k kezelése

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogatsz meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

Oldalamon sütiket helyeztünk el, hogy a legjobb böngészési élményt biztosíthassuk az oldalon.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

A működéshez szigorúan szükséges cookie-k

Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető a számodra. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k

Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a weboldalhasználatodról, például, hogy mely oldalakat látogatod leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kapsz a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

RTB személyre szabott retargeting cookiek-k

A korábbi látogatók vagy felhasználók számára a Google Display Hálózaton található egyéb webhelyeken való böngészés, illetve termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos kifejezések keresésekor jelenhetnek meg. A honlap látogatói a következő linkre való kattintással kihagyhatják az RTB technológia használatát: http://adpilot.com/index.php?pid=privacy-opt-out

Amennyiben nem fogadod el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek számodra.

Figyelmeztetnem kell azonban arra is, hogy oldalunkat összekötöttük a közösségi oldalainkkal (át tudsz menni a Facebook oldalra, meg tudod osztani a Facebookon a bejegyzéseinket). Ezek a közösségi oldalak szintén elhelyeznek a gépeden sütit, olyanokat is, amelyek személyes adatokat gyűjtenek rólad. Ezeket az adatokat nem ismerjük meg, nem látjuk. Ha nem szeretnéd, hogy a közösségi oldalak sütiket helyezzenek el a gépeden, kérünk téged, kapcsold ki a saját böngésződben a lehetőséget.

Ma már nagyon egyszerű kikapcsolni a saját böngésződben a sütiket. A Google Chrome rendszerében kattints a honlapunk neve melletti lakatra (bal oldalon). Legördül egy sáv, amelyben látni fogsz egy teasüteményre hasonlító ikont. Mintha egy kekszbe már beleharapott volna valaki, pont úgy néz ki. Ha ezt megnyitod, nyomon követheted, hogy melyik oldal, milyen sütit telepít a gépedre és egyesével ki tudod iktatni őket.

Oldalunk szerencsére mobiltelefonon is jól működik. Ha mobilon keresztül ismerkedsz a cikkeinkkel, szolgáltatásainkkal, szintén ki tudod iktatni a sütiket, pl. Safariban a Beállítások, Safari, Összes süti blokkolása parancsokra kattintva.

Egyéb marketing eszközök alkalmazása a honlapomon

Oldalamon két követő kódot ágyaztunk be: Google Analytics és Facebook Pixel. A követőkód egy JavaScript-kódrészlet, amely webhelyekkel kapcsolatos adatokat gyűjt és szolgáltat valamely rendszernek. Egy analitikai eszköz, ezzel mérheti a vállalkozó a hirdetési tevékenységének hatékonyságát és megismerheti a látogatók által a webhelyén végzett műveleteket. Személyes adatokat nem látunk.

Amennyiben szeretnéd megakadályozni, hogy a Google Analytics bármely weboldalon hozzáadja látogatását az analitikához, használd ezt a bővítményt, minden böngészőre elérhető: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

A Facebook Pixel gyakorlatilag a Google Analytics Facebook-os megfelelője. Beágyazásával a Facebook lehetőséget kap arra, hogy a Facebookon is regisztrált felhasználók tevékenységét weboldalunkon nyomon kövesse. Személyes adatokat szintén nem látunk.

Oldalamon keresztül a megfelelő gombra kattintással megtekintheted Facebook profilunkat, ezt a tevékenységedet mi nem látjuk, személyes adatokat ezzel kapcsolatban nem kezelünk.

Ki ismeri meg a személyes adatokat? Címzettek köre

Kozmetikám egyes feladatai ellátása érdekében adatfeldolgozókat veszek igénybe.

Tárhelyszolgáltatás

Cégnév: C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Nonprofit Kft.
Székhely: 1022 Budapest, Szpáhi utca 20.
Adószám:  21965117-2-41
Telefonszám: +36 1 4887075
E-mail: domreg@c3.hu

(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához és a levelezőrendszerhez, érvényes és hatályos adatfeldolgozói szerződés alapján, a szerződés megszűnéséig. Elsődleges feladata a tárolás, ezen kívül más műveletet a személyes adatokon nem végez).

Könyvelés

Balance Team Budapest Bt., Cégjegyzéskszám: 01-06-789189
Székhely: 1191 Bp., Szabó Ervin u. 31-35. Fsz. 43.

Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz, más számviteli bizonylatokhoz. Adatfeldolgozói szerződést kötöttünk. A számlák rögzítésén és a bevallások elkészítésén kívül nem végeznek más adatfeldolgozói műveletet.

Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Bizonyos személyes adatokat továbbítunk harmadik országba (USA). A kapcsolódó megfelelőségi határozat elérhető az alábbi linken:

https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en

Az érintett jogai

Biztosítjuk a személyes adatokhoz a hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhatsz az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az adathozdozhatóságról. Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhetsz a következő jogosultságokkal:

Hozzáférés a személyes adatokhoz

Jogosult vagy visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e és ha igen, mi tájékoztatunk, miért kezeljük ezeket, milyen adatokat kezelünk, kinek adjuk át, meddig tároljuk, milyen egyéb jogokat biztosítunk neked, hol tehetsz panaszt stb.

Helyesbítéshez való jog

Ha elírtuk a nevedet, az e-mail címedet, vagy bármely más személyes adatodat, kérésedre helyesbítjük, vagy kiegészítjük azokat. Ha valakinek átadtuk a személyes adataidat, neki is szólunk, javítsa, amit javítani kell.

Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog

Indokolatlan késedelem nélkül töröljük az összes személyes adatot, ha visszavontad a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezelésünkhöz, vagy már nincs szükségünk az adatokra abból a célból, amiért elkértük.

Ha jogalap nélkül kezeltünk egy személyes adatot, szintén törölni fogjuk.
A jogos érdeken alapuló adatkezelésünk ellen tiltakozhatsz, adataid törlésre kerülnek.

Személyes adatot nem hozunk nyilvánosságra, ezért az elfeledtetéshez való jogot nehéz értelmezni nálunk. Nem lehet tudni, mit hoz a jövő, ha mégis előfordulna, mert mondjuk névvel adsz rólunk klassz véleményt, majd később élni szeretnél az elfeledtetéshez való jogoddal, megtesszük az észszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsuk neked.

Személyes adatok korlátozásához való jog

Ha úgy gondolod, nem kezeljük pontosan a személyes adataidat, kérheted a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.

Azt már írtuk, elképzelhetetlen, hogy jogalap nélkül kezeljünk rólad személyes adatot, de ha mégis, törlés helyett a korlátozást is kérheted.

Előfordulhat, hogy törölni szeretnénk egy adatot, de neked van rá szükséged, mert pl. jogi igényeid érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheted, hogy törlés helyett korlátozzuk, azaz tartogassuk még kicsit.

Ezekben az esetekben csak tárolnunk szabad az adatokat.

Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Tiltakozhatsz a személyes adataid kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésünk. Ez csak üzleti partnereink kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelésünk jogalapja. Kedves Partnereink! Tudjátok hol értek el minket, a tiltakozásokat is oda várjuk.

Adathordozhatóság

Kérheted, hogy az automatizált módon történő adataidat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk neked, vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheted, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés.  Ezesetben átadjuk neked vagy más adatkezelőnek ezeket az adatokat.

Automatizált döntéshozatal

Nem folytatunk automatizált döntéshozatalon alapuló tevékenységet, így megbízóinkra nem terjedhet ki ilyen döntés hatálya.

Panasz benyújtása

Ha úgy érzed, szabálytalanul kezeljük a személyes adataidat, örömmel segítek és nyomban javítjuk a szabálytalanságot. Itt várom az üzenetedet: marcsi@vm-orchidea.hu

Ha nem velünk szeretnéd megbeszélni a problémát, bíróság előtt is érvényesítheted a jogaidat. Erre polgári per keretében van lehetőséged. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelyed szerinti törvényszékre kell benyújtanod a keresetedet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találod:  http://birosag.hu/torvenyszekek ).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éred el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).

Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatunk.

A megfelelő biztonság

A megfelelő biztonsági intézkedések kialakítása során figyelembe vettük a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

Egyéb rendelkezések

Jelen adatvédelmi tájékoztató 2018. május 25-én lép hatályba.

A tájékoztató nem ismétli meg a vonatkozó jogszabályokban, mindenkire egyformán kötelező tartalmat. A tájékoztatás elkészítésekor figyelembe vettük és irányadónak tekintjük a nem részletezett kérdésekben a következő forrásokat:

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk és

http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny (a jogtáras változatot nem tudjuk ide belinkelni)

a NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján. https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf

a 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.);

http://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pdf

29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.) http://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf

Az adatvédelmi tájékoztató 3. pontjában közérthetően megfogalmazott jogalapok meghatározásakor ezeket a jogszabályhelyeket vettük figyelembe:

Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címünkre küldött üzenet

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

Kapcsolatfelvétel a nyilvános telefonszámunk tárcsázásával

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

Hozzászólás a blogbejegyzésekhez

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

Számlázási kötelezettségünk teljesítése

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. a bizonylatok megőrzésének határidejét részletezi, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) pontja a számla kötelező elemeit.

Közösségi oldalaink

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

Cookie-k kezelése

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.